Vihtari on Heinäveden itä-osan kylä. Vihtarin kylä on alueeltaan laaja, joten tilaa on riittävästi kaikille.

Vihtarin alueella on paljon järviä, joihin kuulu muun muassa kaksi vihtarinjärveä. Pääasiallisesti Vihtari koostukin vedestä ja metsästä.

Kyläläiset ovat iloista savolaista väkeä, joita asustaa ympäri laajaa aluettamme n.300 henkeä. Kesäaikaan asukasluku kuitenkin kaksinkertaistuu.

Sijainnillisesti kaupungit ovat lähellä. Lähimpänä Joensuu, johon matkaa on vain n.50 km. Seuraavina tulevat Savonlinna ja Varkaus, jotka ovatkin lähes yhtä lähellä. Läheisyydessä sijaitsevat myöskin suositut matkakohteet kuten: Valamon ja Lintulan luostarit, Kolin kansallispuisto, Koloveden kansallispuisto sekä Olavinlinna.

Vihtarissa on hyvät kulkuyhteydet. Rautatiemme sijaitsee Joensuu - Pieksämäki radalla, joihin molempiin on rautateitse hyvät kulkuyhteydät jatkomahdollisuuksineen. Linja-autojen pysähdyspaikkoja on runsaasti ja liikkuminen kaikkiin lähialueen kaupunkeihin on helppoa (mm.: Joensuu, Savonlinna, Outokumpu, Varkaus, Jyväskylä).